به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست سبک زندگی قرآنی زندگی شاد، با حضور حجتالاسلام قدسی مدیر گروه دانشکده فقه و اصول و دکتر گلزاری مدیر گروه روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر گلزاری با تعریف سبک زندگی بر اساس اصول روانشناسی گفت: سب زندگی یعنی شیوهای که انسان در ارتباطات خود پیش میگیرد، روابط اجتماعی و ازدواج، از جمله سبک زندگی است.
دکتر گلزاری افزود: سبک زندگی دینی یعنی انسان دینمدارانه جهان هستی را بنگرد و آن را با معنا بداند انسانی که زندگیاش بر پایه بیم باشد بخش عمدهای از وجودش بر پایه تکالیف و بخش دیگری بر پایه حقوقی است که دین به او تنفیذ میکند.
وی افزود: سبک زندگی غیر دینی، از نگاه مادی بر آمده و انسجامی ندارد.
دکتر گلزاری توضیح داد: روانشناسی عمری 120 ساله دارد و در بخش عمدهای از تاریخ خود، متوجه بیماری انسانها بوده است؛ اما اکنون تحت عنوان روانشناسی مثبت به جنبههای غیر بیماری مانند شادی میپردازد که ائمه(ع) و بزرگان دین اسلام سالها پیش آنها را مطرح کردهاند.
مدیر گروه روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: آنچه ما به عنوان شادی مینامیم، احساس یا هیجانی است که به انبساط خاطر میانجامد؛ لحظههای خوش زندگی یک انسان شاد، حدود سه برابر بیشتر از لحظههای ناخوش او میباشد.
در ادامه این نشست حجتالاسلام مقدسی نیز به توضیح زندگی شاد از نگاه دین پرداخته و گفت: سبک زندگی دینی نوعی مدل رفتارهای گوناگون انسان در مجموعه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی میباشد در حالی که سبک زندگی غیر دینی رفتارهای برخواسته از مادیپنداری را نشان میدهد.
حجتالاسلام مقدسی تاکید کرد: سبک زندگی وقتی محقق میشود که رفتار انسان پایدار شود، سبک زندگی در همه ابعاد آن گسترده است و وقتی که از زندگی شاد صحبت میکنیم، باید به معنای آن نیز توجه داشته باشیم.
حجتالاسلام مقدسی توضیح داد: شاد در فارسی ترجمه عربی فرح و سرور است که معنای واقعی آن، خرسندی و رضایتمندی است؛ رضایتمندی و خرسندی نیز دو محور اساسی دارد، یکی دانایی و دیگری توانایی و کسی که به موضوعی آگاهی داشته باشد و بخواهد نسبت به آن اقدام کند، توان آن را هم داشته باشد، آن وقت از انجام آن کار رضایتمند خواهد بود شاخصه زندگی شاداب تلاش و کوشش است، اما این شادابی دارای حد و مرز است و حد و مرز آن مسئله ارتباط با خداست.